Kunstner

Juryert medlem av NFUK
 

Jeg vil male det som viser seg, og heller på forhånd tenke gjennom utfordringer og egne forventninger med tanke på hvilken retning maleriet skal ta.


Master Traditional Art, University College of Southeast Norway
Bachelor Visual Arts and Design, University College of Southeast Norway
The Expanded Field of Drawing, Slade School of Fine Art, London


Utdannet ved HSN - Høgskolen i Sørøst-Norge: Master Tradisjonskunst og Bachelor Visuelle Kunstfag og Design. Etterutdanning blant annet ved Slade School of Fine Art, London.

Født på Notodden, vokst opp i Bergen, i Oslo, og Bø i Telemark. Bor på Rjukan i Telemark der jeg til daglig driver Studiogalleriet i Rjukan sentrum. 

Arbeidene mine omfavner i hovedsak oljemaleri, samt DGA-trykk og Giclée-trykk som selges i Studiogalleriet og kommer for salg i Galleri Straume i Vinje i Telemark.

 

  Gaustatoppen / Lukten av snø  - olje på lerret 100 x 120 cm

Gaustatoppen / Lukten av snø - olje på lerret 100 x 120 cm

rom å leve i - rom å falle i

Filosofen Maurice Merleau-Ponty`s fenomenologiske metode, persepsjon og kroppslig kunnskap er fundamentale elementer i min kunstneriske visjon. Jeg er spesielt interessert i det jeg kaller en fenomenologisk vending mot lerretet; å være åpen for det som viser seg (og sette alle regler i parentes). Videre er jeg interessert i hvordan gester blir visualisert ved teknikken alla prima. Jeg har en visjon om hva jeg vil oppnå på billedflaten, men vet ikke nøyaktig hva som oppstår. Når jeg arbeider slik, og med bestemte musikk-spillelister på høretelefoner, klarer jeg å glemme forventninger fra meg selv eller andre.

Annen inspirasjon: Helen Frankenthalers tilnærming; ”soak-staining” av store lerret, påvirket meg da jeg nylig besøkte MoMA i New York. Det samme gjorde Cy Twomblys uredde måte å anvende maling og tekst. På den annen side liker jeg stillheten og lyset i Edward Hoppers malerier, og Helene Schjerfbecks preparerte men ”uferdige” overflater i senere arbeider. Forfatter Frode Grytten; tekster jeg kan falle inn i; noen av titlene til bildene mine er utdrag fra hans tekster, i overenskomst med forfatteren. 

Motivet blir til under veis, tilsynekomsten er målet. Naturen og omgivelsene er ofte inspirasjon, og det er uttrykket i lys, farger og strøk jeg er ute etter. For meg handler det framfor alt om et sterkt behov for å skape, rive ned, bygge opp, utforske, eksperimentere, kommunisere inntrykk.


©Liv Solberg Andersen        Kontakt meg / Contact me : ls-ande@online.no / +47 97135441