15.jpg

Kunstner Liv solberg andersen

Juryert medlem av NFUK


Master Traditional Art, University College of Southeast Norway
Bachelor Visual Arts and Design, University College of Southeast Norway
Contemporary Painting, Slade School of Fine Art, London
The Expanded Field of Drawing, Slade School of Fine Art, London

Utdannet ved HSN - Høgskolen i Sørøst-Norge: Master Tradisjonskunst og Bachelor Visuelle Kunstfag og Design. Etterutdanning blant annet ved Slade School of Fine Art, London. Født på Notodden, vokst opp i Bergen, i Oslo, og Bø i Telemark. Bor på Rjukan i Telemark der jeg til daglig driver Galleri L atelier og galleri i Rjukan sentrum. 

Lista fyr 4.jpg

rom å leve i - rom å falle i

Jeg utforsker maleriets muligheter og begrensninger, og vil fram til noe mellom hva et landskap eller et menneske er og ikke er. Identitet er et stikkord for det jeg jobber med, å miste meg selv for å få en slags innsikt.

Like mye som den kognitive kunnskapen er en base for arbeidet, er den kroppslige erfaringsbaserte kunnskapen den jeg strekker meg etter i maleprosesser. Ved siden av maleri og tegning, lager jeg DGA - Digitalt Grafisk Arbeid. Dette er en intuitiv lekende prosess som baserer seg på egne tegninger og maleri. Slik sett er disse arbeidene i slekt med maleriene og tegningene, men med et annet, digitalt bearbeidet uttrykk.

Fra jeg startet å lese tekstene til Frode Grytten i 2012, var det som om tekstene åpnet seg og hjalp meg å sette ord på det jeg malte. Flere av titlene til bildene mine er utdrag fra Gryttens tekster, i overenskomst med forfatteren.

 


©Liv Solberg Andersen        Email: ls-ande@online.no / +47 97135441