15.jpg

Kunstner Liv solberg andersen

Juryert medlem av NFUK


Master Traditional Art, University College of Southeast Norway
Bachelor Visual Arts and Design, University College of Southeast Norway
Contemporary Painting, Slade School of Fine Art, London
The Expanded Field of Drawing, Slade School of Fine Art, London

Utdannet ved HSN - Høgskolen i Sørøst-Norge: Master Tradisjonskunst og Bachelor Visuelle Kunstfag og Design. Etterutdanning blant annet ved Slade School of Fine Art, London. Født på Notodden, vokst opp i Bergen, i Oslo, og Bø i Telemark. Bor på Rjukan i Telemark der jeg til daglig driver Galleri L i Rjukan sentrum. 

med maleri kopi.jpg

rom å leve i - rom å falle i

For meg handler det å male framfor alt om et sterkt behov for å skape, bygge opp, rive ned, utforske, eksperimentere, kommunisere inntrykk, følelser, tanker og erfaringer. På mange måter tror jeg interessen min for maleri handler om kroppen, det kroppsliggjorte. Å se restene av en prosess, å se at noe har hendt. Jeg søker en slags innsikt, i maleri og tegning, men også i digitale teknikker.

Klimaforandringen har gjort meg mer oppmerksom på naturen, dens styrke og sårbarhet, og menneskets rolle i det. Jeg bor med natur og fjell på alle kanter, og eksperimenterer for tiden med ulike erfaringer av natur. Identitet er kanskje også et stikkord for det jeg jobber med. Jeg utforsker maleriets muligheter og begrensninger, og vil fram til noe mellom hva et landskap eller et menneske er og ikke er. Fra jeg startet å lese tekstene til Frode Grytten i 2012, var det som om tekstene åpnet seg og hjalp meg å sette ord på det jeg malte. Flere av titlene til bildene mine er utdrag fra Gryttens tekster, i overenskomst med forfatteren.

 


©Liv Solberg Andersen        Email: ls-ande@online.no / +47 97135441